Studerande och personal

Youtube - sekretess

Ändra sekretess inställningar (vem kan se dina filmer ?)

Så här ändrar du sekretess inställningarna för din film på Youtube. Offentlig = Använder du det här alternativet kan vem som helt söka fram din film på nätet och se på det.

Olistat  (detta alternativ ska du använda) = Använder du det här alternativet så betyder det att endast de som har tillgång till din films youtube internetadress kan se filmen. Filmen kommer ej hittas då man söker efter den på nätet.

Privat= Endast DU kan se filmen, den hittas ej heller på nätet då man söker efter den.

Så här gör du på en iPad

 

 

Så här gör du det på en dator



Ladda upp längre än 15 minuter lång film till Youtube ?


För att kunna ladda upp längre filmer än 15 minuter till din youtube kanal så krävs det att man verifierar sitt youtube konto. OBS! Detta gör man endast en gång!

Du gör på samma sätt även om du använder en "vanlig dator" eller iPad.  

  1. Öppnar upp din webbläsare (Safarai, Chrome, Firefox osv.) 
  2. Gå till sidan https://www.youtube.com/verify

Följ därefter instruktionerna på rutan. 

(OBS, om du aldrig laddat upp nåt tidigare till youtube så ber den dig först at skapa en kanal)

(OBS, om du aldrig laddat upp nåt tidigare till youtube så ber den dig först at skapa en kanal)

Välj 'Skicka verifieringskoden i ett SMS' och skriv in ditt telefonnummer i fältet, tryck sedan på 'Skicka'  knappen. 

Inom kort borde du få en kod skickat till din mobiltelefon, kolla koden därifrån och följ Youtube instruktioner för att få färdigt verifieringen.  
 


Jag laddade upp ett långt videoklipp innan jag verifierade kontot vad gör jag nu ?

Om du glömde att verifiera ditt konto innan du laddade upp ett långt videoklipp får du ett meddelande om att göra det så fort klippet är färdiguppladdat. Du kan även få felmeddelandet Nekad (videoklippet är för långt) iVideohanteraren. (Då klickar du på knappen Bekräfta konto bredvid videoklippet.)

När du har verifierat ditt konto publicerar du videoklippet genom att klicka på Aktivera det här videoklippet i Videohanteraren. Aktiverade videoklipp ställs automatiskt in som privata, så kontrollera sekretessinställningarna för videoklippet och redigera dem om du vill.

Filma in ladda upp till Youtube och dela

Här hittar du olika instruktioner på hur du ska göra då du filmar in med din iPad , laddar upp det till Youtube och sedan vill dela det med andra.

Ladda upp filmen med Youtube appen. OBS, om du inte redan har en kanal på Youtube så kan du se hur det går till i nästa video .


Så här skapar du en egen kanal på Youtube om du inte har en sådan.
OBS! Viktigt att du använder webbläsaren Safari