Vanliga återkommande utmaningar med att filma med iPad

hjälpcentret för Google Foto

Om det gäller helt tekniska bekymmer gällande appen Google Foto så ta gärna och börja med att läsa igenom Googles egna hjälpsidor och se ifall där finns svaret på det du funderar. 


Här har jag jag samlat ihop sådana frågor som jag ofta får av våra studerande då det gäller allt gällande att filma med iPad.

 

Jag får inte filmens länk kopierad till urklipp!
 

Svar:
Det vanligaste orsaken till det här är att filmen inte ännu är färdigt uppladdad från iPaden till Google Foto tjänsten. Då kan den inte generera en länk för filmen till Urklipp
En viktig detalj som man måste komma ihåg är att Google Foto appen på iPaden måste vara öppen för att den ska ladda upp filmerna från iPaden, stänger man appen så slutar den ladda upp filmen. 

Kolla i Google Foto appen under menyn (tre vågräta streck uppe i vänstra hörnet) och välj du översta alternativet Assistent. Vad säger den ? Säger den Säkerhetskopiering slutförd? Eller meddelar den att där är nåt som ännu inte är säkerhetskopierat? Om den säger att allt inte ännu är säkerhetskopierat, så låt den kopiera färdigt.  
 


IPaden meddelar att lagringsutrymmet är nästan fullt på iPaden även om jag raderat en massa filmer och bilder  

Svar:
Om du raderat från albumen 'Kamerarulle' och 'Videor', så har de inte ännu raderats bort från iPaden utan fortsätter ta upp utrymme på iPaden. De har hamnat i ett album som heter 'Senast raderade' gå till det albumet och radera dem därifrån också, och först då så är det helt och hållet borta från iPaden och tar inget lagringsutrymme.

Kolla också från Inställningar->Allmänt->Lagring (Hantera lagring) vad det är som äter upp lagringsutrymmet på iPaden. Det kan ju också vara någon annan app som äter upp lagringsutrymmet.

TIPS! 
I Google foto finns ett mycket smidigt verktyg som raderar automatiskt alla de bilder och filmer från din iPad som redan är säkerhetskopierade till ditt Google konto. 
I Google Foto appen, gå till inställningar i menyn och välj knappen 'FRIGÖR UTRYMME


Jag har flera olika filmer i Google Foto som jag vill lämna in i en uppgift, men i Study@CampusPro kan jag endast lämna in EN adress, hur ska jag då göra? 
 

Svar:
Det allra enklaste sättet är att man då istället klistrar in länkarna till filmerna i ett dokument i Google Docs och lämnar in länken till text dokumentet istället.

Tex. så här som i filmen nedan.


Jag har nu filmat in tre olika filmer på min iPad och skulle vilja ha dem ihopsatta till en längre film istället. Hur gör jag det ? 

Det gör du allra enklast i en app var man kan redigera filmer så som iMovie
eller med appen Splice (gratis)

OBS, Splice är en app som är gjord för iPhone, men den fungerar utmärkt också att använda på en iPad. Den är gratis, och är mycket enkelt att använda. I den appen kan du bland annat göra följande. 

  • Sätta ihop flera olika filmer till en film
  • 'Putsa' filmen (ta bort från start och slutet) 
  • 'Klipp ut' (klippa bort en del av filmen tex. fån mitten av filmen
  • Sätta till texter ovanpå filmen (olika stilmallar finns)
  • Göra fina överföringar mellan filmerna
  • Sätta till egen röst på filmen
  • Sätta till ljudeffekter / musik till filmen
  • Tona in / tona ut ljudet

 

OBS, om söker efter Splice appen i App Store så måste du ändra till 'iPhone Only' för att den ska hittas, då det är en app gjord för iPhone. (Se bild nedan)