Fortbildningscentrum Prakticum deltar i kampanjen Ekofasta

Fr.o.m måndag 22.2 deltar Fortbildningscentrum Prakticum i kampanjen Ekofasta som är ett samarbete mellan Kyrkostyrelsen, Finlands svenska Marthaförbund, Changemaker-nätverket vid Kyrkans utlandshjälp och Kyrkpressen. Kampanjen pågår mellan 10.2 och 27.3. 

Både personal och studerande är välkomna med och tillsammans bidra till en mera hållbar livsstil och hållbart klimat. Alla som vill får delta i kampanjen, helt på egen hand, genom små men medvetna val i vardagen. Det kan handla om att äta vegetariskt en gång i veckan, köpa inhemska råvaror istället för utländska, välja ett ekologisk alternativ framför ett icke ekologiskt, ta med överbliven mat som lunch till jobbet osv. Här är det många bäckar små som gäller. För att se mera tips på hur du mera kan tänka på miljön, minska ditt matsvinn och vara mera ekologisk se kampanjens hemsida

Utöver kampanjens egna temaområden har Fortbildningscentrum Prakticum valt ett eget tema vid namn "Ekologisk skönhet". Inom det tema vill vi att du som konsument funderar över vilka val du gör i vardagen när det gäller dig själv och ditt välmående. Vi vill uppmuntra dig till att göra mera ekologiska val, genom att byta ut de hår- hud- och hemvårdsprodukter som du främst använder till ett ekologiskt alternativ. 

Genom att publicera en bild på Facebook, Twitter eller Instagram under hashtaggen #fbcekofasta på de produkter som du valt att byta ut hemma deltar du i vår kampanj och som tack vill vi ge dig en ekologisk handtvål. Din handtvål kan du hämta ut från vår enhet i Arabiastranden, Helsingfors. Om du också använder hashtaggen #ekofasta deltar du i utlottningen av tre Svinnkampen skärbräden. Det är en separat utlottning som ordnas av de officiella kampanjarrangörerna. De som deltar i kampanjen genom att använda #fbcekofasta ger oss rätten att embedda eller regramma de bilder som publiceras under hashtaggen.

Facebook, Instagram eller Twitter är inte kopplad till utlottningen överhuvudtaget. Den som deltar i utlottningen kan inte lägga ansvar för utlottningens förlopp på Facebook.