Vad hann vi med under kampanjen för livslångt lärande 2014?

Vi hann med massor och hade en väldigt lyckad kampanj för livslångt lärande 22.9-5.10 på Fortbildningscentrum Prakticum.  Det livslånga lärandet sitter i fokus året runt hos oss, men det uppmärksammades speciellt mycket under kampanjens två veckor. Även i år hade våra visuella marknadsförarstuderande på basen av kampanjens tema  “Kunskapskraft – 100% förnybar energikälla” med planet-, robot- och spaceinlägg planerat och förverkligat en kampanj i Helsingfors-enhetens utrymmen. Ett stort tack till vår utbildare Saija och hela gänget som varit med och förverkligat!

 

Vi på Fortbildningscentrum Prakticum har under kampanjen åkt runt till våra samarbetspartners och uppmärksammat dem med en liten symbolisk gåva i form av ekologisk handtvål. Den hållbara utvecklingen är viktig för oss och den genomsyrar hela vår verksamhet. Därfö valet av produkt samtidigt som kosmetiklagstiftningen är aktuell och med tanke på att vi startar ny ekokosmetologutbildning i november.

FullSizeRender

 

Tanken från början var att tillverka våra egna tvålar och dela ut dem, men dessvärre satte kosmetikalagstiftningen käppar i hjulen för den planen (vi gjorde ändå tvålar för eget bruk, här kan du läsa mer om det experimentet). Eftersom den nya lagstiftningen inte tillåter att man själv tillverkar en tvål (kosmetikprodukt) som man sedan ger vidare, utan att den är registrerad och kvalitetsgranskad.

Arbetslivsträffarna vi ordnade under kampanjen var också väldigt lyckade och givande. Vi bjöd in representanter från arbetslivet både i Borgå och i Helsingfors till dessa träffar för att få en mer öppen dialog och kunna diskutera bl.a. våra utbildningar, läroavtal, inlärning i arbete, bedömning och fördjupat samarbete. Fortsättning på dessa träffar följer så att vi bättre kan utveckla vår verksamhet i samarbete med arbetslivet.

Som avslut på kampanjen utsågs årets vuxenstuderande, som röstades fram bland alla vuxenstuderande. Årets vuxenstuderande blev i Olle Granqvist, närvårdarstuderande som jobbar inom äldreomsorgen! Stort grattis!

aretsvuxenstuderande