Smarttelefonmotion

idrott_sprinter_spikskor

Då jag själv är “old school” eller “no school” (som endel brukar påstå :) ) så är jag ganska förvånad och samtidigt begeistrad över vilka “hälsoappar” man kan ladda ner i sin smarttelefon. Lite kluven är jag i min åsikt gällande den verkliga nyttan av dessa men ifall en nedladdad “app”, eller fler,  får någon medmänniska att bättre ta hand om sin hälsa/sitt välmående så då är de absolut till nytta och fyller således sin funktion. Tanken var ursprungligen att skriva ett inlägg med arbetsrubriken; “10 000 steg om dagen, borde finnas inskriven i grundlagen”. Jag ville ta upp nyttan av att via så kallad vardagsmotion (gå mera/sitt mindre) få hälsofrämjande effekter. Googlade lite runt och hittade förstås stegräkningsappar. Sökordet “motionsappar” ger redan ett otroligt antal alternativ för olika motionsformer och massor fler lär det finnas.

Eftersom mitt intresse för bl.a. smarttelefoner är rätt svalt och mina kunskaper gällande modern teknik är lindrigt sagt ringa, så har jag säkert bara upptäckt en bråkdel av det som finns tillgängligt och som i många fall dessutom är helt gratis. Några har jag själv laddat ner och prövat på men att ha en telefon som träningskamrat känns dock lite främmande. Jag är ändå rätt så övertygad om att detta kommer att vara framtidens melodi och bra så, alltså för dem som känner att de har nytta och blir motiverade av dem. Man kan nog även motionera “på gammalt sätt”.

Flera av apparna tillåter dig att dela med dig dina prestationer. Hmmm… den idag så vanliga “SOME-världen” känns nog lite främmande för mig. Mitt motionerande gör jag enbart för mig själv och ser inte riktigt idén med att dela den med mig. Men igen… ifall någon motionerar mer på grund av att man delar med sig vi sociala medier så kör på.

Önskar att jag kunde rekommendera några intressanta motionsapplikationer för smarttelefonen men med min användarerfarenhet så är det bäst att lämna över ansvaret/forskandet till läsaren. Det jag dock gör, är att uppmana alla att röra på sig samt att ta väl hand om sig själv.

Ha en bra start på hösten. Svampsäsongen kör snart i gång på allvar :)