Organisera ditt liv för studier

shutterstock_143024359

Många skrattar gott varje morgon åt mina femton och elva kassar som jag bär med mig varje dag till jobbet. Jag är medveten om att det ser ut som att jag inte har en blekblå aning om var allt finns, men ser ni där tar ni fel!

Jag vet precis var varje liten mascara eller yoghurt eller swipe eller prakticum-tablettask finns! Det ser ut som kaos för dig men det är ordning för mig! Det är så här jag organiserar mitt liv  och tillsvidare har det nog, förutom lite skrubbsår, gått bra. Jag bär med mig allt det som jag kan tänkas behöva just idag. Jag har framförhållning, ifall jag får huvudvärk finns det ett piller i min lilla necessär som innehåller en liten burk som innehåller några piller varav ett eller två är värkmedicin, ifall jag har dålig andedräkt så finns det tre olika sorters tuggummipåsar i yttre fickan (den som har dragkedja) osv. Allt är tillgängligt ifall jag behöver det.

Hur ser din “organisation” ut? Låt mig stoppa ner några tankar i din väska (väskor): Nu är det ju då förstås så att livet sällan går som man tänkt sig.  MEN har man en gång tänkt (ordentligt) igenom vart man är på väg och hur man skall ta sig dit, så är det kanske aningen lättare att hitta fram. Eller hur? Det gäller att hitta sin egen väg. Lyssna inåt och bedöm. Var är bäst för just DIG? Det viktigaste är ändå att det system du bygger upp är hållbart i förhållande till personlighet, livssituation, ekonomi, hälsa OCH dygnets 24 timmar (som dessvärre inte blir fler fastän man hur försöker vrida och vända på klockan (…vad korkade vi människor egentligen är...) Jag utgår i detta fall alltså att du verkligen VILL göra det du gör?!

För resan börjar ändå där. Din vilja! Ditt beslut! Ditt liv!

En annan sak som jag gärna vill stoppa in i din väska, som finns i alla mina väskor, är att komma ihåg att vi alla är olika! Du kanske har en snabbare rytm än jag, du hinner och orkar med mer. Jag kanske har en lägre stresstolerans än du på grund av det bagage jag bär med mig. MEN detta gör varken dig eller mig till en bättre och “duktigare” studerande. Tvärtom,  det gör oss till de individer vi är och tack och lov för det. Så bortbort med all jämförelse. Kör ditt eget race och njut under tiden!

Lycka till på färden!