Med kärlek till mat och människa

IMG_3896

IMG_2262 IMG_2261 IMG_2263

I planeringsskedet, redan under våren, av kampanjen för livslångt lärande och handledning, funderade vi på vad som kunde vara en lämplig “Tack-gåva” till våra samrbetsparter och kolleger runtom i landet, någonting som vi kunde visa vår uppskattning med till arbetsplatshandledarna och deras jobb ute på arbetsfältet, till kommuner och städer som är med i utvecklingen av branscherna och andra som på ett eller annat sätt varit delaktiga i vår verksamhet under det senaste året. Vi ville ha en gåva som visar vår kreativitet, som följer våra värderingar kring hållbar utveckling och en sund livsstil, fakta är kärleken till människan går via magen. Där föddes brödburken.

Brödburken, som innehåller torra ingredienserna till ett glutenfritt knäckebröd är framtagen med kärlek och innehåller majsmjöl, linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor och salt. De torra ingredienserna blandas med vatten och olja för att slutligen gräddas i 150-gradig ugn i ca 60 minuter. Knäckebrödet smakar bäst med smör och ost på i sällskap av en kollega, vän eller familjemedlem.

IMG_3946IMG_3947

Idag rör sig ca 70 knäckebrödsburkar runt i svenskfinland som väntar på att få hamna i magen på lyckliga mottagare. I samband med överräckandet av brödburken gavs med instruktioner för hur man skulle dokumentera sitt brödbak och beviset för vem som fick dela det goda brödet. Bilden skall sedan delas på Facebook, eller Instagram under hashtaggen #fortbildningscentrum Bilden får också gärna delas på vår Facebook-sida eftersom hashtaggarna visat sig vara lite ostabila på Facebook.

IMG_3897IMG_3896

Så nu Utbildningsstyrelsen, Folkhälsan, Barnavårdföreningen, Point College, Grankulla stad, Axxell, examensmästarutbildare, arbetsplatshandledare och övriga som känner sig träffade, ni är utmanade och vi väntar på bilder!