Med iver in i nytt verksamhetsår

shutterstock_95571685

För många innebär hösten en liten slags nystart. Kanske har man under sin semester eller lata sommardagar lovat sig att börja motionera mera, leva lite hälsosammare, byta jobb eller som många valt att satsa på sig själv och öka sin kompetens inom ett visst område, vissa kanske helt och hållet byta bransch. Om du ännu inte beslutat dig för hur du skall orka återuppta dina studier, eller ansöka till en ny utbildning, så ta chansen, du kommer inte att ångra dig. En utbildning är någonting som ingen kan ta från dig, fast ett arbete försvinner. Med rätt kunnande och färdigheter för ett livslångt lärande så bär det långt i dagens samhälle. Vi har den stora glädjen att ta emot många av dem som vill sadla om, skaffa sig en behörighet och satsa på sin egen framtid. Det är alltid givande att träffa alla dessa vuxna som kommer med en historia och ryggsäck som vi får hjälpa och handleda vidare för en bättre framtid med rätt färdigheter. Det är också en av de mest givande inom vuxenutbildningen där alla har sina enskilda behov och där alla formar sin egen studiestig, där kurser och praktisk övning varieras individuellt för var och en.

Under hösten kommer förutom våra utbildningsstarter också att hända en hel massa annat roligt. Vi kommer precis som tidigare år att uppmärksamma nationella veckan för vuxenutbildning, som i år utvidgats till två veckor och firas 22.9-5.10. Vi kommer också att synnas på en del evenemang, bl.a. I Love Me-mässan som ordnas i mässcenter i Helsingfors 17-19.10. Därtill har vi en hel del utvecklingsarbete på gång, allt för att öka kvaliteten på de tjänster du får från oss.

Därtill ordnar vi under året en hel del kortare kompetenshöjande kurser för dig som är ute efter någonting snabbare. En nyhet för året är en kurs för läsombud inom åldringsvården och handikappomsorgen. Läs mer om vårt kursutbud på hemsidan.

Fortbildningscentrum Prakticum önskar alla kunder, samarbetsparter och personal ett givande, lärorikt och roligt nytt verksamhetsår!