Kom och bekanta dig med ekologisk hårvård

shutterstock_53535553

Fortbildningscentrum Prakticum har utbildat ekofrisörer över 10 år, sedan 2003. Ekofrisörer använder naturens produkter bl.a. ekologiska oljor och örter, lera och karragen för vårdat och vackert hår. De är också frisörer med värderingar som stöder hållbar utveckling.

Ekofrisörstudier består bl.a. av växtfärgning, indisk huvudmassage och energiklippning. Om du är intresserad av ekologiska behandlingar, ordnar Fortbildningscentrum Prakticums ekofrisörstuderande en eftermiddag torsdag 27.2.2014, då inbjudna gäster kan bekanta sig med olika behandlingar. Behandlingen räcker ca 2-3 timmar och är helt kostnadsfri. Du kan testa till exempel:

Indisk huvudmassage

En massagemetod som härstammar från Ayurvedan, kan göras i torrt hår eller med en blandning av vegetabilisk och eterisk olja lämplig för kunden. Massagen ökar blodcirkulationen och näringstillförseln till hårsäckarna som bl a främjar en bra hårväxt. Indisk huvudmassage är en skön och avkopplande behandling för både kropp och själ. Den rekommenderas då man behöver en avkopplande stund i vardagen.

Reningskurer

Djuprengörande lerbehandling tillför mineraler och samtidigt rengör hårbotten från mjäll och orenheter. Leran är antiseptisk och rekommenderas även för behandling av psoriasis. Den är en fuktighetsgivande karragenkur som samtidigt även renar hår och hårbotten. Reningskurerna rekommenderas tillsammans med indisk huvudmassage, vilket bidrar till en avslappnande, holistisk vård för kropp och själ (tid 1,5 – 2h).

Energiklippning

En hårklippning kombinerat med indisk huvudmassage - en helhetsprocess som är avstressande samt sätter igång en reningsprocess i kroppen, vilket gör att håret så småningom återfår sin egen styrka (tid 1-2 h).

Växtfärgning

Betyder att man färgar håret med örter och växter som vårdar samtidigt både hår och hårbotten. Färgen ger en naturlig nyans utgående från den egna färgen (tid 1-2 h).

Anmälningar: Anmäl dig senast 22.1.2014 till mona.mether@prakticum. Det finns ett begränsat antal platser. Tid: Torsdag 27.2.2014, kl. 13.00-17.00 Plats: Jan-Magnus Janssons plats 5, 00560 Helsingfors

Program

Kl. 13.00-14.00 Info om ekofrisörens utmaningar och lagstiftningen, Mona Mether och Feeja Haarmann Kl. 14-17 Ekologisk hårvårdsbehandling