Hösthälsningar från programutvecklingen

Study

Som jag brukar berätta under mina IKT-tillfällen för studerande så är Study@CampusPro en rätt ny produkt vilket betyder att vi tillsammans med vår programleverantör Rediteq fortsättningsvis kommer att utveckla Study@CamspuPro med nya fina funktioner och egenskaper. Har du förbättringsidéer, tankar eller åsikter så tar vi jätte gärna emot dem. På kommande är bl.a. funktionen att man ska kunna logga in med sitt Google-konto eller Facebook-konto till Study@CampusPro. Vilket förhoppningsvis skall bidra till ett mindre användarnamn och lösenord att komma ihåg. En annan förändring som är på kommande är att Soproweb (pro.prakticum.fi) flyttar in till Study@CampusPro. Efter det så behöver man endast logga in till ett ställe (Study@CampusPro) oberoende om man ska tex. kvittera mellanutvärdering, skriva på sin PIA (plan för inlärning i arbete), göra uppgifter eller kolla sin tidslinje. Ännu ett mindre användarnamn och lösenord att komma ihåg.

Men förstås, som alltid då det sker programutveckling så kan det komma utmaningar på vägen som man inte är förberedd på, så vissa funktioner och egenskaper kan vara dröjer längre än planerat. Men vi hoppas och jobbar hårt för att vi skall kunna ta del av de nya funktionerna så snart som möjligt.

Jag vill också påminna om att vi har en hel del IKT-instruktionsvideor här på bloggen som du hittar i menyraden under IKT handledning.  Där får du hjälp med hur du  använder Study@Camspupro; hur du gör då du glömt ditt lösenord, hur du svara på uppgifter, skickar meddelanden osv. Ta gärna en titt på dem om du känner dig osäker om hur man använder vårt inlärningsforum Study@CamspuPro. Där finns också en hel del andra instruktionsvideor som du kan ha nytta av både i studierna och i ditt privata liv. Ta gärna och informera om instruktionsvideorna bland dina vänner och bekanta som kanske är i behov av IKT hjälp.