Christian tar över rodret på FBC

IMG_4544

I måndags började vår nya prorektor Christian Mikander på Fortbildningscentrum Prakticum, vi önskar  dig varmt välkommen till vårt team!

Tidigare prorektor Benjamin Harf, som också är den som startat och byggt upp verksamheten är den här veckan med och introducerar Christian till hans nya arbetsuppgifter. Som nyfikna medarbetare tittade vi in och frågade hur det går. Det är mycket att ta itu med, men både Benjamin och Christian är positiva och ivriga.

Tillsammans går de igenom bl.a. hur organisationen är uppbyggd, våra processer samt verksamhetsledningen inom FBC, hur vi utvärderar och utvecklar vår verksamhet, medarbetare, intern och extern kommunikation, våra utvecklingsarbeten och - tjänster. Också en djupdykning i ekonomiförvaltningen, examina, utbildningar, kortkurser och verksamheter vi erbjuder samt IT-tjänster står på schemat för introduktionsveckan.

Christians förväntningar, utmaningar och ledarskap

Christian ser mest fram emot att få lära känna personalen bättre. Han har varit i kontakt och samarbetat med vissa av medarbetarna genom sitt tidigare arbete på Point College, så alla är inte helt nya ansikten för honom. Christian vill jobba med utveckling tillsammans med teamet och planera hur vi ska komma framåt. De största utmaningarna med arbetet kommer att bli finansieringen som kontinuerligt blir mindre och mindre, någonting som sker för alla utbildningsanordnare. Skolfusioner kommer också att bli aktuellt i framtiden och där vill Christian jobba aktivt för att hålla vuxenutbildningen framme. I ledarskapet är öppen, ärlig och ömsesidig kommunikation det viktigaste menar Christian. Han vill att alla i teamet ska kunna lita på varandra och om något är fel så ska det genast åtgärdas.

Framtidsutsikter

Tidigare prorektor Benjamin är nöjd över att samarbetet fortsätter, eftersom han nu jobbar som försäljningsdirektör för vår programleverantör Rediteq Oy. Benjamin är glad att det är Christian som tar över som prorektor efter allt det hårda jobb vi gjort sedan 2009, eftersom Christian har bred kunskap om fristående examenssystemet och vuxenutbildning. Christian tycker det känns bra att börja jobba i en organisation där grundarbetet är bra gjort och att vi nu kan fortsätta utvecklingen och bli ännu bättre.

"Man lär sig av sina misstag..."

Slutligen bad vi Christian berätta om någon rolig situation där han lite har gjort bort sig, med ny arbetsplats och nya medarbetare är det bra att bryta isen! Christian minns en gång då han på sin förra arbetsplats var med och startade en ny grupp studerande som han trodde att skulle påbörja sina merkonomstudier. Han inledde dagen med att en god stund prata om merkonomer och hur viktigt merkonomernas arbete är, tills han märkte att det sen också var en närvårdargrupp han stod framför.  Av det kan vi lära kanske att öppen, ärlig  och definitivt ömsesidig kommunikation är viktigt också tillsammans med studerande, så det inte blir så många missförstånd på vägen. Och att alltid dubbelkolla vem som är målgruppen man kommunicerar med : )

Än en gång, välkommen till teamet Christian, vi ser framemot ett fartfyllt verksamhetsår!

Här kan du läsa mer om vem Christian Mikander är.